diumenge, 16 de juny de 2013

Llibre de les bèsties

De l'elecció del rei

Un dia hi havien moltes beèties reunides que volien elegir rei. Acordaren per majoria que fora el lleó, encara que el bou va dir que no perque deia que el lleó era un animal un gran que sálimenta dáltres bèsties. Per aixo va aconsellar que fora rei el caval perque era un animal bell, humil i abanda s'alimenta d´herva. La rabossa va defensar al lleó ja que s'alimenta de les seues sobres. Despés de un parlament, el lleó i el seus compayns sentiren fam i aconsellat pels seus compayns van decidir menjar-se al fill del bou i del cavall. Ells indignats decideixen possar-se al servei de l´home. Un dia va anar un carnisser per veure si el bou estava gros per a matar-ho. El bou es va donar conte del que volia fer el carnisser i aleshores aconsellat per el cavall va decidir tonar a la seua terra, ja que era preeferible viure en perill de mort i amb preocupacions, que amb un amo tan desagraït.
    Del consell del rei

Quan el lleó va ser elegit va pronunciar un discurs. Va dir que ser rei era difícil, per aixo va demanar que li proporcionaren concellers. El poble va acordar que l'ós, el lleopard, la pantera, la serp, i el llop serien els seus concellers, la rabosa s'enfadà perquè no l'havien elegida com a concellera, va dir que el consell del rei hauria d'estar forrmat per bèsties que no s'enorgulliren del seu poder, per exemple per bèsties herbívores. El lleó dessitjava que la rabosa i els seus companys formaran part de la cort, pero el lleopard li va dir al lleó que la rabosa era molt astuta i posaria fi al seu poder. Aleshores el lleó va dicidir que el gall formara part del seu grup i tambè que la rabosa i els seus compayns formaren part del seu consell.

De la traïció que la rabosa va tramar contra el rei

La rabosa s'en va enfadar i li va dir a l'elefant que destronaria al lleó i el combertiria en rei. Aquest no es fiaba per por a la traïcio, la rabosa li va dir que faria tot el que volguera i que podria matar al lleó amb astúcia i matar-ho.

Com va aconseguir la rabosa ser porter del rei

A la cort del rei es va ordenar que el gat fóra cambrer i el gos porter. La rabosa va anar a buscar el bou i el cavall, el bou li va contar el que havia passat. La rabosa li va dir que hi havia un rei molt mal acostumat i que tenia un malvat consell, en escoltar aço el bou a dir que se n'aniria d'aquella terra. La rabosa li va dir al bou que s'estiguera en un prat i bramulant ben fort, per espantar als animals, ell va seguir el consell de la rabosa. Un dia el lleó va sentir el soroll que feia el bou i el lleó ees va espantar de sobte a apareixer la rabosa i li va dir que aniria a vore d'on venia el soroll. Ella va anar on estava el bou i li va dir que li demanà perdó possant com a escussa la maldat dels humans. La rabosa va guanyar molt prestigi. Li va proposar al rei que els ambaixadors siguen els que li han donat problemes: la pantera, lleopard etc. i aixi ella podria ser porter.

Dels missatgers que el lleó va eniar al rei dels homes

Els ambaixadors van seguir les instruccions del lleó i aren anar a parlar amb el rei dels humans, aquest va aceptar els regals que li havien donat. Un dia el rei dels humans els va convidar a menjar, mentres estaven menjant va entrar un home pobrament vestit en la sala dient que tots erem males persones ja que no s'en recordavem de Deu. El rei va dir que ell era una bona persona pero que no perdonaria cap pecat per injust que fóra. Mentres els ambaixadors no estaven la rabosa li va aconsellar al lleó que es casara amb la lleoparda ja que la trobava molt bella. Quan va arribar el lleopard s'en va enfadar amb el lleó per la traïcio que li havia fet.

De la batalla del lleopard i la pantera

El lleopard es va voler enfrentar-se amb el lleó, es va dir que el que guanyara tindria la rao, com el lleó va dir que no volia lluitar la pantera es va oferir a lluitar per ell. Va guanyar el lleopard. La serp va dir que tots els problemes van comença quan la rabosa i el bou van entrar en la cort del rei. El bou va dir que ell havia estat manipulat per la rabosa. La rabosa s'en va enfadar i com ella estava en la cort va decirdi que s'en menjaren al bou. El gall va dir perque no afegien mes animals a la cort i la rabosa va dir que era millor que nomes estiguera ella perque aixi habrien menys discursions. El gall temia a la rabosa i no es fiaba d'aquesta perque el mataria i en efecte el va matar davant del rei.

De la mort de la rabosa

La rabosa li va dir a l'elefant que ja era l'hora de que el rei fora assesinat, la rabosa li va contar el pla que era el seguent. Faria creure al lleó que el seglar el volia matar d'aquesta manera el lleó i el seglar estarien enfrontats. Hi hauria una batalla en la que guanyaria el lleó. Després la rabosa s'aprofitaria de que el lleó ja no tindria forces i el mataria. L'elefant acepta pero va dir que volia que el conill i el pao foren testics del tracte. Finalment l'elefant va anar a explicar al lleó i al seglar el que volia fer la rabosa amb ellsi va fer parlar al conill i al pao per demostrar-ho i en escoltar-ho el lleó va anar a matar a la rabosa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.