divendres, 10 de maig de 2013

Treball creatiu Terra Baixa.

Ací teniu el meu treball del Terra Baixa, consisteix en un breu resum (tal vegada massa breu) dels esdeveniments principals del llibre. Gràcies per la vostra valoració!


Tots estàven reunits al molí com de costum. Les dones eren teixin, mentre que de sobte va arribar Xeixa amb la nova notícia. Sebastià, el cap de tot el poble, vol fer un casament per a Marta, una xiqueta molt coneguda al molí.

Pepa i Antònia, com sempre feien, començaren les preguntes per Xeixa, tot per ser les primeres en conèixer tot del casament. Sembla que tenen intenció de juntar a Marta en un pastor de les altes muntanyes.

Tomàs, un vell home va ser qui li va donar la notícia al pastor. Sempre obeïnt les ordres del cap, com en tota l’àrea.
Marta estava present quan va escoltar tal disbarat, ella estava mig plorant perque ella no vols casament, i més en un xic que no coneix. A més dels presents també arrivaren Josep i Nando, que ja sabien quasi tot.

Quina casualitat que Xeixa, el xiquet que sembla més normalet, té molta informació de Sebastià. Aquest li conta a Tomàs que el cap vol conseguir diners com siga, i que tal vegada, el casament és el motiu.
Més tard, arribà el prometit, el Manelic. Aquest quasi no sap res del casament, però tot està programat per a eixa nit.

Tots el que estaven fora del molí començaren a parlar-li.  Començaren riguent-se d’ell, i el pobre Manelic es possà a contar la seua història del futur casament. Ell assegura que vol a Marta.

Sebastià arriva de nou i ja per la vesprada, fa possible el casament. Però abans de tot, ell parla amb Marta, mentre aquesta plora ell li diu que la vol i que la nit del casament tornarà per ella.

Una vegada casats, anaven al casa per tal de passar la primera nit junts. Xeixa parlà de nou amb Tomàs, encara que ja li va contar prou del Sebastià aquesta vegada li diguí que ell anava per les nits a vore a Marta.

Per la nit, Manelic li dona proves d’amor cap a ella, pero aquesta no està receptiva. De sobte ell veu sombres per la porta i sorolls. Es torna boig i comença a sospitar de Marta.

Ella poc a poc, va deixant al costat al Sebastià, i la prova està en l’intent de fugida de Manelic, que ella impedeix.

Marta, quan parlà amb l’ermità, li contà tota la seua història des que era menuda, i  Sebastià la va a agafar fa temps. Tomàs ja entenia moltes coses.

Manelic molt desconfiat diu que s’en va, pero Marta ja cansada de la situaciò explica tot a Manelic, suplicant la seua mort. Aquest sense adonar-se li fa mal al cos però la vol tant que necessita un perdó.

Finalment, per decisió propia diuen d’anar-se’n lluny de tot el molí el que això implica. Sebastià impedeix la fugida de Marta i es queda amb ella i amb els servidors d’ell. Marta va viure un verdader infern.

Quan va apareixer el Manelic per la casa i es va trobar amb el Manelic van fer la lluita per la dona. Guanyant Manelic i cridan’t a tot el poble per vore com la llibertat d’ara en davant arrivaria al poble i al molí.

Manelic, ple de ràbia, va cridar als quatre vents: He mort el llop! He mort el llop!
Referit al Sebastià, i donan’t llibertat a la terra baixa que feia poc estaven sotmesos a les lleis d’ell.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.