dimecres, 15 de maig de 2013

Ressenya de Terra Baixa

Ressenya Bibliogràfica.


Primerament, perdó per el retard del publicament d´aquesta ressenya provocat per un despist.


Bé, quant al llibre "Terra Baixa" que van tindre que llegir aquesta avaluació es una obra dramàtica amb elements com l´amor escrita per el autor Àngel Guimerà.
Aquesta obra esta escrita d´acord amb el principis bàsics de la Renaixença amb pensaments y solucions realistes i socials.
Estrenada per primera vegada en 1896 a Madrid[27 o 30 Novembre] es va convertir instantàneament en un exit entre el public, no obstant la critica fou molt variada.

El llibre està marcat per una confrontació de la terra alta i la terra baixa durant tota l´obra , com la oposició entre dos mons,representant la terra alta com la puresa i la bondat i en contraposició ens encontrem amb la "terra baixa" simbol de la explotació i el materialisme permanent.

L`argument de "Terra Baixa" gira al voltant de tres personatges principals : Sebastià,Manelic i Marta.
Sebastià es un home amb moltes propietats pero també amb moltes deudes i  tot el mon pensa que ell es l`amant de Marta i per aquest situació toma la decisió de obligar casar a Marta amb un pastor anomenat Manelic,que se enamora perdidament de Marta sense mai haverla vist.

Marta no vol aquest casament i no estima a Manelic , que se dona conta de la situació i al coneixer el engany  decideix tornar a la terra alta.
Després de coneixer el inocent i verdader amor de Manelic per ella , esta cambia d´opinió respecte a ell.
Finalment l´obra es resol amb Marta  prisionera en el molí pero   amb la ajuda de Nuri (Unica amiga de Manelic) intenta escapar sent interceptada per Sebastià , al mateix temps arriba Manelic i mata a Sebastià conseguint el seu objetiu i fugint cap a terra alta con Marta.


Bé,  en quant a la meua opinió personal d´aquesta obra jo pense que es una obra dramàtica  molt completa i que representa a la perfeció els dos mons que el autor[Àngel Guimerá.]pretenia ensenyar.
Uns personatges molt diferenciats ajuden a la representació de la terra baixa i la terra alta i el seu simbolisme.
Una obra sense dubte molt important i un clàssic del teatre i renaixença catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.