divendres, 10 de maig de 2013

TERRA baixa...


A la casa-molí a pages es troven Xeixa, Antònia i Pepa. Les dones volen sonsacar-li informació del casament de la Marta, però el Xeixa només es burla d'elles.
En això que arriva la Nuri una xiqueta molt allegre que passa el dia amb la Marta i els porta informació. Així que lis diu:
-L'hereu Sebastià és l'amo de tot. I com que és aixó, van a casar la Marta amb un pastor d'allà dalt. El Tomàs hi ha anat tambè.
Les dones volen traure-li tota la informació i la xicona termina parlant i diguent que no entén el que li va oir dir a l'amo Sebastià. Que a banda de tot, ell sempre hi seria de la Marta.
De sobte la Marta arriba i tan prompte com escolta el seu nom se'n va. També arriba Nando i Jose que ja ho saben tot i els conten l'ocorregut. Com de bo i a la vegada innocent és el pastor, que no volen que sàpia res d'això i que es casen eixa vesprada.
Enmig de la tertúlia apareix la Marta tota plorosa que diu que se'n vagen, inclós la Nuri.

Abans que hi arrive el futur marit de la Marta, Manelic; el Xeixa conta a Tomàs que el Sebastià va donar el molí al pare de la Marta perquè ell i la Marta... i que ara vol casar-la perquè eixa història la sap tot el món i necessita els diners d'una pubilla. Tomàs no ho creu i s'enfaden.

El nuvi molt innocent i faltat de malícia arriba tot content i tots els presents es riuen de l'alegre que es troba i el panoli que és. Aquest els conta la seua versió de l'ocorregut. Ell va demanar una bona dona després del parenostre i a l'endemà van apareixer el Tomàs, el Sebastià i la Marta. És un home tan bo que només vol cuidar la Marta i casar-se el més prompte possible.
Arriba el Seabstià que vol parlar amb la Marta. L'obliga a casar-se i li diu que l'estima i que per la nit tornarà.
Els nuvis es van a casar i el Xeixa li conta al Tomàs que el Sebastià va totes les nits a l'habitació de la Marta. Tomàs vol que no es casen però Mossen, mosso del Sebastià, no els deixa anar-hi.
Després del casament el Manelic i la Marta tanquen la festa. Aquest vol acostar-se a la seua dona però aquesta no vol. Ell li conta tots els sentiments que te cap a ella. Li fa mostres del seu amor i la Marta se'n dona compte de que els dos han sigut enganyats. Però el Manelic ja sospita perquè veu un llum darrere de la cortina i pensa que hi ha algú més tras la Marta.

. El Manelic comença a donar-se compte que li han prengut el pel i vol anar-se de la casa. I la Marta comença a sentir pel Manelic i a odiar al Sebastià.


El Tomàs va a veure a la Marta tot enfadat amb l'ocorregut amb el Sebastià però aquesta li conta la veritat, l'amo es va a profitar que ella era una xicona que no sabia res. Finalment es reconcilien.

El manelic comença a escoltar els rumors de que la Marta ha estat amb altre home. Així que vol anar-se. Aquest arriba a casa i discutix amb la seua dona, aquest diu que se'n va i ella vol que la mate per tot l'ocorregut amb el Sebastià però que no se'n vaja per aixó li conta tot per a que ho faça. Aquest la ferix però li diu que l'estima, que no pot fer-ho i que s'anirán.
Els dols volen anar-se allà dalt on vivia el Manelic, sense ningú que malparlara d'ell. Però el Sebastià aparèix de sobte i no els deixa anar. Diu que la Marta es seua i la tanca a casa amb els homes vigil.lant. A més el Manelic està desaparegut perquè volia matar al Sebastià.
La Marta amb l'ajuda de l'única persona honrada, la Nuri ix de la casa però apareix el Sebastià i el Manelic. Els dos volen el mateix, la Marta i ella desijta anar-se amb el Manelic. Els dos homes forcegen i finalment el Sebastià és ofegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.