dimarts, 5 de març de 2013

Una de les cartes a Joanot entre tantes

Estimat Joanot Martorell :
-Principalment , vos felicite per la gran novel·la cavalleresca que heu elaborat.
Es sap clarament que la novel·la està inspirada a la vida de Roger de Flor, lider dels almogávares, però , ara et pregunte a vosté; no podria haver-ne fet una novel·la ambientada en tots els cavallers de l'època? No seria l'única obviament, però subjectivamet li dic a vosté que m'hauria agradat més.

Per altra banda, el protagonista, Tirant, hauria de ser més ingenu i predir moltes de les cosequències que ocorren a la novel·la , però es clar que no hi seria el mateix argument, es a dir, cambiaria totalment, i per aixó m'agrada la idea que heu tingut, i fer-ho una mica més interesant

Altre punt positiu que heu tingut en aquesta obra i que m'ha agradat molt es la contraposició de les tan conegudes novel·les cavallersques, ja que l'amor del protagoista a Carmesina, és reial i sensual , i no platònic com s'acostumbra  a ver en les nov. cavalleresques.

Un punt negatiu es sobre els personatges, per exemple, donzelles com Plaerdemavida o la Vida Reposada, podrien fer-ne més paper, es a dir, desenvoluparse més, i finalment contar-ne una trama o alguna altra cosa (aquesta opiió es totalmet subjectiva).

Finalment la mort de Tirant d'una enfermetat i seguidament el suicidi amorós de Carmesina aporta a l'obra una contradicció a les novel·les cavallersques. Podria haver mort com un noble en alguna guerra o etc..

Una gran salutació d'un admirante i seguidor de 1er de Batchilerat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.