diumenge, 3 de març de 2013

Treball creatiu de Tirant

Noticia sobre l'arribada de Tirant a Constantinoble.


Tirant lo Blanc arriba a Constantinoble amb un gran exercit.

La companyia consta d’onze galeres totalment armades i amb  cavallers qualificats preparats per a entrar en combat.

Tras l’invasió per part del Soldà i el Gran Turc de l’imperi grec, l’emperador de Constantinoble amb la velocitat que es natural en aquestos casos, ha fet  saber al rei de Sicìlia que la seva terra era invaïda, i per tant demana ajuda d'inmediate.

El rei de Sicília ha respost afirmativament a la petició d’ajuda del nostre emperador, i ha enviat al millor soldat que podiem rebre, Tirant lo Blanc. Tirant estava en Sicilia tras haver arribat del seu territori només huit dies abans de rebre la petició d'ajuda. Aquest acceptà l’empresa, i amb la flota ja anomenda abans, que s’ancera consta de onze galeres, carregades de caballs i gent d’armes - com ballesters i  llancers – que no tan nombrós com bo en la destressa en armes, ja que el rei de Sicila hi havia buscat els millors cavallers, no solament del seu pais, si no dels voltants també. Amb aquest grandios exercit es preten frenar l’atac al nostre imperi, l’imperi Grec, han arribat aquest matí a la ciutat.

L’emperador l’ha rebut a ell i a la seua companyia en el seu palau, on el tracte rebut per Tirant ha sigut inmillorable. L'emperador l'ha parlat sobre la seguretat i la confiança que te en ell, en aquest valeros cavaller, i que ara unicament es posible la victoria, ja que conta amb el millor cavaller que podria tindre.  Tot seguit, Tirant ha sigut anomenat capità general de tots els exèrcits de l’emperador, encara que el no es creia mereixidor d'aquest gran titol.

Ja es coneguda la reputació de Tirant, que amb les seues gestes a Rodes - de les quals deu ser recordat per a sempre - son un bo presagi per a l'imperi Greci, s’espera que puga parar l’avanç del Soldà.

Tirant, en la seua galera arribant a port.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.