diumenge, 3 de març de 2013

Tirant lo Blanc. Capítol XX

Després de la mort per malaltia del nostre protagonista Tirant i la consecutiva mort de la seua esposa, fent testament i deixant tot a la seua mare l'Emperadriu, le sigueix la mort de l'Emperador. 

Aquestes tragédies no impedixen que l'Emperadriu continue rebent les atencions amoroses d'Hipólit. Hipólit, amb la história que si es casara amb aquesta qualsevol senyor, quan l'Emperadriu morira aquell, puguera se maltractara els estrangers, així que guiats també amb el testament de Tirant varen acordar que Hipólit seria l'Emperador. El nou Emperador acomiadà l'exèrcit després de pagar generosament tota la gent d'armes. Va fer enviar embalssamar els cossos de Tirant i Carmesina a Bretanya, en compliment de les seves últimes voluntats.


La tomba era sostinguda per quatre lleons, era obrada en alabastre i havía una llegenda escrita en lletres buidades en or fi: "EL CAVALLER QUE FOU EL FÈNIX EN LES ARMES I LA QUE FOU DE TOTES LA MÉS BELLA, MORTS SÓN AÇÍ, EN ESTA XICA TOMBA; AIXÓ NO OBSTANT, LA SEUA FAMA RESSONA EN EL MÓN; TIRANT LO BLANC I L'ALTA CARMESINA".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.