diumenge, 3 de març de 2013

Tirant lo Blanc. Capítol X

Passades les festes, i ja al palau de l'emperdor, van fer un dinar familiar amb tots els membres de l'emperador. Carmesina fou obligada a anar a la cambra de la duquessa. Mentres aquesta anava, la Viuda Reposada parlant amb ella li va dir que el seu pare no li deixaria mai acostarse als hòmens i per tant, Tirant mai estaria al seu abast. 

Quan més endavant es va trobar a Plaerdemavida, van parlar una estona amb Carmesina dient-li tot de Tirant, i Tirant mentrestant sense saber si tras la seua valentia en els enfrentaments es veurà recompensada amb la seua dona de per vida.


Plaerdemavida ideà un magnific plà, introduïnt a Tirant en una caixa, i la caixa es a la cambra de Carmesina. Quan aquesta està amb ella en la seua cambra, Plaerdemavida aprofita per ecitar el desig de Tirant parlant mentres palpa la pell de Carmesina.


Quan tot estaba fosc i ja se anaven a dormir, Tirant ix de la caixa i es recolça en el llit. Plaerdemavida agafà la mà de aquest i començà a tocar els pits de la donçella. Aquesta es despertà i sense tindre conèixemennt li diu a Plaerdemavida que què està fent que no li deixa dormir. Continuament, Tirant segueix tocant i baixa la mà més baix encara.

Finalment, Carmesina es despertà i tras veure la situació, comença a cridar com una boja. Plaerdemavida va preparar una corda per tal que Tirant poguera eixir saltant i no ser descobert, ja que si fora descobert a la cambra de Carmesina, l'emperador pare d'aquesta es posaria molt furiós i l'honra de la donzella es veuria esborrada.


Tirant va saltar, però com que la corda no era prou llarga, va tindre que caure i quan va arrivar al terra, es va trencar la cama. Mentres ell era al terra, en la cambra va arrivar la duquessa i l'emperador per vore què era el que passava, i Plaerdemavida va mentir dient que una rata havia fet acte de presència en la cambra i que la donzella s'havia espantat.


Tirant va ser descobert per Hipòlit, però com que ell no sabia encara si era ell, va començar a parlar en altra veu per no ser descobert. Una vegada va veure que es tractava d'Hipòlit, el de França, li va dir  el que havia ocorregut.

La idea de Hipòlit va ser manar a Tirant a cavall fins al palau de Bellestar i una vegada allà, fer córrer la notícia de que el seu cavall li havia tirat i que estava ferit.

(Sent la llargària del meu resum, però el capítol té cuasi 40 pàgines i em sembla molt escàs fer-ho de 150 paraules)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.