dilluns, 4 de març de 2013

Resum del capítol - IX. Si Déu em dóna vida, l’elevaré a rei coronat

                     IX. Si Déu em dóna vida, l’elevaré a rei coronat 

 A aquest capítol trovem com Tirant, per casualtitat, es trova amb Plaerdemavida i a Estefania parlant de mal d'amors. Tirant s'apropa i Estefania li conta com es sent amb la seua partida cap a la guerra, ja que si mor, no podrá asistir al casament de Diafebus i ella, i es peneira moltisím, pero Tirant li diu que no hi ha problema i que en poc de temps anira al seu pare a demanar-li matrimoni per a que ella i Diafebus es pugen casar sense problemes. Quan arriba el torn de demanar-li la ma a Estefania de part de Diafebus al l'emperador, aquest posa mala cara ( es clar que no li va a agradar gens ) pero diu que deixa en mans de la seua filla la decisió, i, aquesta, adolorida per que el seu pare no vol casar-la va correguent a la seua cambra a plorar.

 Plaerdemavida, a la nit, posa uns gats a la habitació de la princessa i avisa a l'emperador de que la seua filla no para de plorar, i ademes dels crits que s'escolten, i li diu que vaja a vore'la ja que es el que mes acostat a ella esta. Aquestos van a la cambra de Estefania, la qual no para de plorar. Plaerdemavida comença a dir tot el que el seu pare pareix estar pensant, ja que comença a criticar l'actitud de la seua filla, pel que li diu que si ell no tinguera esposa no tindria duptes en fer-la a ella, cosa que, cuan Plaerdemavida veu a la seua dona acostarse s'ho diu i aquesta, enrabiada, li contesta de males maneres i recrimina la seua actitud al seu marit. Mentres tant, Estefania es queixa de per que te gats en la seua cambra, que vol que se'ls lleven, pero Plaerdemavida l'únic que fa es fer burla de la situació. 


 El capítol fa fi amb l'emperador digent a Tirant que li demani el que vulga, que s'ho donará, pero ell li diu que li basta amb el matrimoni de Diafebus i Estefania, ja que per a ell es millor veure la felicitat dels demes que la seua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.