diumenge, 3 de març de 2013

Resum capítol IV

Arribaren al port de Constantinoble. El conestable l´explicà a l´emperador l´estat del camp, a més li conta la seua estratègia.
Diafebus anà a Carmesina i li digué tot el que Tirant sentia per ella. Després l´emperador publicà una sentència que deia que els mals cavallers eren mereixedor de molta pena per la qual cosa es va posar a vendre a tots els seus presos. Quan van acabar Diafebus anà a la habitació de la princesa on encontrà Estefania i va declarar tot el seu amor per ella en eixe instant quan va entrar l´emperador comunicant que teníen que partir prompte i Carmesian aprofità el moment per donar-li un missatge a Diafebus per a Tirant. En resposta a aquest missatge Diafebus li demanà un favor a la princesa, que li deixara donar-li un bes a Estefania que es trobava desconsolada per la marxa del seu amat. Aquesta en principi es negà però després accepta i Diafebus aprofità.
Quan el conestable i Diafebus arribaren con Tirant li donaren el corresponent. Els turcs decideixen matar Tirant i deliberaren en que el tenia que matar el rei d´Egipte. Aquest informà a la seua gent de l´organització de Tirant i va crear un plan per matar-lo.
Tirant acceptà un moro com a servidor per un avís de la seua mort i per informar dels moviments turcs. El moro era un intrús turc que li donava informació dels cristians.
Tirant demanà consell d´acceptar una batalla als seus cavallers. Aquestos l´aconsellaren que acceptara per honrar la princesa ja que aquesta mai s´enutjaria dels seus actes i utilitzaren el moro servidor per informar als enemics.
Carmesina s´adona dels actes de Tirant i s´enutja. A la nit següent Estefania va somniar con Diafebus i va despertar la princesa però contar-hi-ho. Carmesina avisà el seu pare perquè volien marxar a la guerra amb ells  i el pare acabà per acceptar però l´emperadriu no va acceptar per de ninguna manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.