dimarts, 5 de març de 2013

Resum capitol I

 L´emperador de Constantinoble mana una carta al rei de Sicília per demanar ajuda contra els turcs i demana l´ajuda de Tirant lo Blanc en persona.
Arribaren a Constantinoble Tirant i el seu cosí Diafebus amb els caballers,com que estaben molt agraits li proposaren ser el capita imperial i general,pero Tirant al veure la voluntat de l´emperador acceptá la capitania i un bastó d´or amb el carrec de Justícia.
Tirant va acompanyar al emperador per tal de reverençar a la emperadriu i a l´iinfanta Carmesina, aquesta última estaba al seu llit amb la Viuda Reposada.
Tirant per tal de pujar la moral de totom vaaconsellar al emperador que tots deixaren el dol i ficaren bona cara.
Tornà a la posada on després de no menjar va confesar el seu amor intens al seu cosí Diafebus, el cosí va intentar animarlo, va aconseguir que menjara un poquet el Tirant.
Diafebus va anar a palau on va veure a l´emperador i di demanà que li contara les festes d´Anglaterra,com a conclusió va dir que el Tirant fou el millor cavaller.
Carmesina parla amb Diafebus de tirant i aquest li diu l´enamorat que està Tirant. Carmesina també enamorada va patir el matieix mal d´amor que el Tirant.
Al dia seguent Tirant va anar a palau per fer una visita a la gran esglesia,Tirant va anar amb l´emperadriu i Diafebus amb l´infanta, en l´esglesia Carmesina li va donar un coixí per al Tirant perque escoltaba misa agenollat.
 Tirant tornà a la posada i demaná a Diafebus que donara un llibre a Carmesina, aquesta li diu al seu pare que fera una festa, parlant amb l´emperador, Tirant feu veure que anomenaren a Carmesina princesa i no infanta.
El Tirant va demanar tot el que necesitava per fer la guerra amb els moros i en 2 dies el tenien tot preparat i la també tenia l´agraiment de tota la gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.