diumenge, 3 de març de 2013

Recta final de la coherència al 21T

Una setmana plena de coherència, Tirant i l'ànsia al cor del sentiment faller que ja s'apropa. Tot i que anem bé de temps, la setmana que ve, el dimecres tenim l'examen de llengua, on el podrem fer, com Toni ha dit, amb els apunts de l'evaluació sota el pupitre.


El dilluns, tal i com Toni tenia programat, vam continuar la coherència amb la pràctica dels textos. Amb el full que ja ens va lliurar anteriorment de la classificació i l'estructura dels textos, vam tractar de esbrinar quina estructura i per tant classificació tenien.


Amb l'arrivada del dimecres, el nostre profe ja havia preparat els fulls del punt sis de la evaluació, la isotopia. Aquest full portava sis explicacions del terme "isotopia", i al capdavall un espai buit per reformar la nostra propia explicacio del terme o simplement seleccionar una de les sis de damunt.
Gracies a Toni i el seu esquema que va fer a la pissarra vaig entendre ràpidament la relació entre els hipònims, hiperònims, relacions enciclopèdiques i la isotopia.


Una vegada ja en el dijous, vam fer la correció de la nostra pròpia explicació amb una suposada recompensa per part de Toni. Jo vaig fer la següent:
"La isotopia es un element de lingüística textual que tracta de donar un sentit de relació als conjunts de mots que formen diferents camps semàntics. Coneixent el significat de les paraules i enllaçant-les, podem traure l'informació global del text."
La guanyadora del concurs va ser la nostra companya Silvia, i per tant, va rebre el seu premi. El llibre de llectura de la tercera evaluació!
A més de fer això, també vam fer l'exercisi de darrere del full, per trobar les paraules que formen unes determinades isotopies.

Aixó es tot, fins la setmana vinent! I molta sort per als meus companys que en un no res estaren gaudint de la nostra festa favorita!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.