dilluns, 4 de març de 2013

capítol XIII -"No hi ha cap punt del meu cos que no recorde les teues mans"

Aquest capítol narra l'amor recíproc de Carmesina i Tirant.

- Al principi del capítol, Tirant es troba parlant amb una viuda Reposada, que amb la donzella de Montblanc, van ser les doncelles/criades de Carmesina. Aquesta viuda desenvolupa un paper de mala, envejossa, mentidera i etc.. en aquest relat de Joanot.
 La viuda estava enamorada de Tirant, i per a conseguir al seu amor, es capaç de contar-li mentides, com per exemple, quan li va dir que la seua amda li estava sent infidel amb un negre anomenat Lauseda. Tirant sabia perfectament que aquest era mentida, però en conseqüència de que aquesta li va menjar el coco diverses vegades, finalment se'l creurà.
 Després d'aixó, la viuda va anar amb 2 escuders i una altra donzella al millor pintor de la ciutat, que li va manar fer-le una careta de tal com hi era l'hortolà ( el negre) per a la festa del Corpus. Perquè la hi fes a ella, hauria de pagar 30 ducats d'or.

Carmesina li va declarar el seu amor, i ell va fer el mateix; finalment se'n besaren. Tirant volia fer l'amor amb ella, però aquesta tenia por per les esbroncades i pensaments del poble si descobriren que Carmesina es quedés embarassada.
Una nit, Carmesina es va posar unes robes que l'emperador li va manar fer per quan ella es casés. A les onze el cavaller arribà a la torre i Tirant i Carmesina es varen donar una gran bessada.

- Finalment, la viuda va portar Tirant a una caseta darrere del castell on hi vivia una dona molt anciana. En aquesta casa hi havia una finestra en un punt molt alt, i la anciana va jugar amb uns espills per a que es puga ver el llit desde fora mitjançant els espills.
La viuda va dir-li a Tirant que tregui el cap per la finestra de la seua cambra per a poder veure el que pasava; que era el següent :
A la casa de l'anciana, van estar Carmesina i el negre parlant, i Tirant plé de ràbia el va agafar dels cabells i el va decapitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.