diumenge, 3 de febrer de 2013

Història, passió: comentari.

28 - 31 de gener de 2013.

Dilluns.
Començava la que seria una setmana intensa a la classe de valencià, si bé no tant en altres classes.
Per a començar, Toni va dedicar un xicotet espai per a eval·luar els comentaris de les 10 persones que havíen dedicat una part del seu cap de setmana per a fer-los. La sensació general era bona, ja que ens apropem al model de comentari que, en certa manera, ell voldria que ferem, amb alguna excepció. Tot i això, cadascú podia veure la valoració que ell va fer dels nostres treballs al mateix blog.
Quasi perfectes.
Encara no.

La resta de la classe la vam dedicar a fer algunes lectures del llibre ''Les veus del temps'', tot i que no les vam treballar amb molt d'ènfasi. Es pot dir que ens estàvem preparant per a allò que deuríem de fer en un curt període de temps.
El comentari.

Dimecres.
Aquest día la classe va ser empleada, bàsicament, en l'anàlisi del fragment ''En defensa de les dones'', del Llibre Quart de Lo somni, de Bernat Metge. Resumint, el text es podía considerar com una contrarèplica que defensava les dones però que al mateix temps mencionava alguns dels seus defectes.
Uh home peculiar.

Açò de la contrarèplica ho he pogut dir gràcies al comentari que Toni va fer y va entregar-nos, per tindre un model principal i ben organitzat de com deuria de ser un comentari complet. Vam estar llegint-lo a classe, i es pot dir que tots estaven d'acord en tot allò que hi havia escrit.
Una ajuda, més que un model.

Després, Toni va dir-nos tres fragments que caldria que llegirem, bé perquè eren interessants, bé perquè era possible que qualsevol d'aquests eixira en el comentari del día següent.
Escala de contemplació - La Vall de Crist
La Güelfa s'enamora de Curial
Com el Senyor, predicant a Jerusalem, va convertir la noble i gran senyora Magdalena, atraent-la cap al seu amor i coneixença.

Dijous.
Vam entrar a classe ràpidament, i un company ens va repartir un full amb el nom de 4 fragments, dels quals teníem que elegir-ne un per a fer el nostre comentari. Vaig elegir el de Maria Magdalena, ja que me l'havia llegit el día anterior i podia estalviar temps en fer-ne aquesta tasca durant l'hora de classe.
Resumint, el fragment parlava de com Maria Magdalena era una dona considerada com a ''pecadora'' per part del seu poble, i com aquesta va vore predicar al Senyor, i tot després en la seua vida ja no va continuar sent el mateix, degut a l'amor i a l'impacte que el sermó havia causat al seu cor.
Frustrant, amorós.
El meu comentari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.