diumenge, 13 de gener de 2013

Volta al institut, dialectes i uns altaveus de mala qualitat

El primer dia de classe després de vacances. Tots estavem  tristos per tornar una altra vegada a l' institut. Aquest primer dia Toni en va donar tres fulls que parlavem de la varietat dialectal. La veritat es que jo a  penes havia donat aquest apartat, tan sols sabia l' existència de tantes varietats dins de l' occidental i l' oriental com eren el lèxic i alguns fonemes. Toni ens va explicar els principals diferències entre cadascuna, amb el seus trets diferenciadors.
 
Dimecres Toni ens va posar a l' encerat els diversos fonemes que s' utilitzen a dues varietats: occidental i oriental. Ens va posar un vídeo molt antic i una mica antiquat en el que parlaven diferents persones amb els distints dialectes. El vídeo no s' escoltava bé i era molt graciós, ja que deien a vegades frases un poc fora de context. També ens va donar mes fulls amb activitats.

El darrer dia, dijous, també vam continuar abordant aquest tema, vam començar una altra vegada amb amb el fonemes i per a terminar i fer la classe més amena, vam escoltar una serie de gravacions amb el distints dialectes, però s' entenia molt mal, ja que els altaveus eren de mala qualitat.

FINS A LA SEGÜENT SETMANA!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.