diumenge, 20 de gener de 2013

Segona setmana de classe


Sense pressa però sense pausa.


Dilluns va ser un día dur com tost els dilluns i més a l'ultima hora que ja estem tots cansats  però, si és veritat que es fa menys pesat graçies a les práctiques de la variació lingüística.
Com estava dient, dilluns Toni ens va posar unes gravacions d'uns textos que estaven en diferents llengües, dialectes y subdialectes. 
La veritat es que aquesta prova va resultar-me molt difícil perque encara no puc diferenciar els diferents trets fonétics o morfosintàctis però cada vegada em costa menys.Dimecres va ser un día més tranquil ja que salíem a les 13:30 hores. 
Varem continuar amb la prova del dilluns per que encara que havíem fet 10 o així no les havíem acabat totes.
Una vegada finalitzada la prova varem donar la volta al full on hi havía una altra activitat. Toni ens va posar altres textos per escoltar pero aquests eres molt més senzills ja que a soles calía posar el tema del text i el grau d'especialització i el registre.Dijous terminarem, d'una manera molt ràpida, lactivitat del textos anterios y Toni ens va repartir un full verdaderament important sobre la literatura de la 2a evaluació que entraría en l'examen i sobre les lectures a clase i comentaris que treballariem, després d'una ràpida explicació de tot açó varem obrir el llibre de Les veus del temps i varem llegir el fragment de ''Exemple de la llebre i el lleó'' que resultava una historieta per a xics amb una moralitat per adults.
Un títol que se'm va ocórrer per aquest fragment va ser : "La mort aguditza l'ingeni." i es varen escoltar altres títols del companys com ara bé "L'ingeni guanya a la força bruta" i més.
Després de analitzar el text i comprendre que l'escritor el dirigia a la noblesa i al rei per evitar abusos dirigit cap als seus súbdits varem terminar la classe i amb ella les hores de valencà de la setmana.Ara ens espera un pont de vacances i espere que passe lent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.