diumenge, 27 de gener de 2013

Ramon Llull i el llibre de l'orde de cavalleria.


El fragment que he agafat jo es del "Llibre de l'orde de cavalleria" de Ramon Llull, d'un dels 243 llibres que va escriure.

El gènere literari com es d'esperar p'el titol del llibre es la cavallería, i el fragment que he llegit tracta d'un escuder que s'adormeix damunt del seu caball y el trova un cavaller que feia penitència al bosc.
Una paraula que cal destacar es "apoquits" ja que no se el seus significat i no he segut capaç de trobarlo.

No crec que ara es tracten aquestos temes en l'actualitat, no per res si no per que ja no hi han cavallers amb les seues aventures, ara per hui els unics temes en els quals es poden relacionar les corts, els cavallers i les aventures son la corrupcio a la politica, les polèmiques amb les monarquies i poc mes.

1 comentari:

  1. El gènere és un tractat de cavalleria contat de manera narrativa. "Apoquir" significa disminuir, fer més xicoteta una cosa. Hauries de refer les dues línies inicials de l'últim paràgraf: sí que s'utilitza encara la cavalleria en les pel·lícules de ficció, els relats històrics que encara es publiquen i en molts jocs. Tracta de recordar i d'apuntar algun exemple.

    ResponElimina

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.