diumenge, 20 de gener de 2013

Graelles i més graelles...


Tercera setmana de gener, dilluns 14 – diumenge 20

Dilluns
Dilluns, Toni ens tenia preparat un exercici per a fer amb els altaveus, peró com que els de classe no son els millors, Toni s’en portà el seu propi radicaset. Ens va repartir un, al qual hi havien dos graelles. La primera constava de 17 files, acorde amb el nombre de audicions que tenia al caset. Calia omplir-la dient el nom de la llengua, si era oriental o occidental, i el subdialecte. Despres d’omplir-la, no ens donà temps a acabar de corregir-la, ja siga per la dificultat elevada de la prova i per la quantitat de audicions. Ens quedarem per l'oncena audicó més o manco.

Dimecres
Aquest día es continuà l’activitat proposada la darrera sessió. Finalitzat aquesta graella vam pasar a la que hi havia per la part de darrere, aquesta amb unes 13 files. Una altra grabació vam escoltar per a omplir-la, peró ara dient el grau d’espicialització, el registre i anotan paraules per tal de justificar les anteriors respostes. Era més fácil, ja que no calia omplir la part del dialecte, la part que més ens consta per alló de no saber encara les caracteristiques de cada dialecte.

Dijous
Per a aquesta sessió Toni ens digué que portasem el llibre Les veus del temps per tal de llegir un text. Abans de començar amb la lectura, vam terminar de corregir la graella, el qual es va fer rapidament. A continuació, Toni ens repartí un full i començàrem a llegir. El text era un fragment de L’exemple de la llebre i el lleo de Ramon Llull. El vam analitzar i contestàrem unes preguntes, per exemple, ¿qual es la moralidad del text?

Amb aixó conclou la segona setmana amb la variació lingüìstica. Passeu un boníssim pont.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.