diumenge, 13 de gener de 2013

El retorn ha vingut amb força.

7 - 10 de gener de 2013.

El retorn de les classes després de les vacances de Nadal.
Ha arribat amb molta força.
La primera setmana.

Dilluns.
Arribava l'hora de tornar a les classes, i una vegada hem superat aquesta setmana, estic més que satisfet, ja que no teniem una setmana fàcil i la hem superat, es podria dir, amb un ''notable''. Bé, toca referir-se a la classe de valencià del dilluns. Com sempre, Toni es trobava esperant-nos quan vam pujar dels 10 minuts de descans que tenim abans de l'última hora.

Descans.
Poc descans.

Una vegada vam fer un repàs d'allò més important que ens trobaríem aquest trimestre, era l'hora de treballar. Toni ens va repartir un full d'activitats referides al registre i amb uns textos que hauríem de clasificar segons una graella establida.

Formal.
Informal.
Potser, aquesta classe també es podia considerar com a una mica ''informal'', ja que encara no haviem començat amb la que serà la tònica de les següents classes.

La variació diatòpica.

Dimecres.
Aquest día tocava una classe també una mica ''peculiar''. Toni va repartir-nos tres fulls referits a les variacions fonètiques i morfosintàctiques als territoris valencià i català. Després, va donar una xicoteta explicació o introducció sobre allò que implicaven aquestes variacions i les diferents interpretacions que feia la gent als diversos territoris.

Interpretacions.
Diferents.
Precisament, amb el vídeo de 10 minuts que Toni va mostrar-nos quasi al final de la classe, vam poder comprobar les diferents formes fomètiques i morfosintàctiques que hi havia. Per exemple, podem destacar les diferents formes del verb ''cantar'' als dos dialectes principals: l'occidental, on predomina el ''jo canto o jo cante'' i l'oriental, on trobem més el ''jo canti o jo cant''.
Cal destacar '' l'anécdota'' del día, que potser va ser eixe ''cuxu'' que tanta gràcia ens va fer a molts.

Diferents maneres d'interpretar una llengüa.
Ens podem comunicar igual.
Igualtat.

Dijous.
Amb l'arribada de la darrera classe de valencià de la setmana, tot estava una mica més relaxat, tot i que l'examen de química del día següent ocupava la major part dels nostres pensaments.
Vam continuar parlant dels dialectes i les seues característiques, en una classe una mica més amena que les anteriors. Allò més significatiu el van constituir els diferents audios de persones de diverses parts del territori, on havíem de tractar d'identificar d'on podien ser. Llàstima va ser que no s'escoltava molt bé.

La fi de la primera setmana de classe de 2013.
La primera de moltes.
Adéu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.