dimarts, 22 de gener de 2013

Dialectes i Literatura

Dilluns Toni ens donà una graella en la que es trobaven moltes caselles, i que calia completar amb els diferents dialectes del català, excepte en les primeres, on es parlava en altres idiomes. Aquesta activitat es molt difícil, ja que a més de lliurar una batalla per endevinar de quin dialecte es tracta, hi ha que entendre el que diuen, i si la acústica no es bona, aixó no es gens fàcil. A més de dir de quina varietat era, també hi havia que dir alguns trets característics de la varietat, com es el lèxic, morfologia i fonètica. Es, sense dubte, un autèntic repte.

Dimecres vam continuar per l' altra part del full, on hi havia encare més caselles, però Toni en va dir que no férem la part de varietat dialectal, tan sols la de dir i ess tractava d' un tema especialitzat, la varietat de la llengua en que es trobava...No vaig trobar gran dificultat, ja que aquesta part es més fàcil que la del dia anterior.

Dijous vam passar a la part de literatura, que probablement  abordarem durant la resta del trimestre. Ens va donar un full amb tot el que cal saber cap a l' examen. Vam començar la literatura amb Ramon Llull, i vam llegir una faula d' aquest, anomenada Exemple dde la llebre i el lleó que transmet el missatge de que l' intel · ligència pot a la força bruta.

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.