diumenge, 13 de gener de 2013

Comencem l'any

Dilluns va ser el primer dia de classe que vam tindren dresprés de les festes de nadal, així que tocava tornar a posar-se les piles.

Toni va començar explicant-nos que anavem a fer durant la segona avaluació. Més tard ens va repartir un full amb six fragments de textos amb diferents registres i al costat del fragment hi havia una taula on es possava les diferent característiques dels textos (tema, llenguatge, mode, nivell de formalitat, intenció y nom del registre) i nosoltres teniem que omplir-la. El vam acabar a classe, aleshores no hi havien deures per a cassa.
El primer dia no es va a fer molt pesat.

El segon dia que va ser dimecres, Toni ens va repartir tres fulles més però en aquests  parlava de la valoració diatòpica o dialectal. 
Pera podre entendre millor Toni ens va possar un video de uns vint minuts on explicaven el diferent tipus de parla a la comunitat valenciana, a balears, etc...
En aquest video eixien persones parlant. A algunes se les entenia millor que a altres, dependia del seu dialecte.
En alguns moments a la classe ens entrava la rialla per com pronunciaven algunes paraules i per com sonaven.Y pera acabar la setmana vam continuar amb els dialectes però aquesta vegada no va haver-hi cap video. El que vam fer es escoltar unes grabacions que havia portat Toni, encara que no s'escoltavan molt be, i després ell va explicar un poquet més sobre els dialects, com va fer el dia anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.