dissabte, 15 de desembre de 2012

Comentari del poemes.

En aquest escrit vaig a posar comentari que vàrem fer a principi de curs del poemes treballats a classe, i per últim donaré la meua opinió.


Comentari del poemes.


Introducció: el primer que vaig a parlar en aquesta opinió sobre els poemes, serà el tema general del poema ( el viatge de les mans ), després també he de parlar de ( la balada de la garsa i l'esmerla), per últim parlaré del fragment de Jaume Roig de la primera nit amb la seua dona, i tractaré de manera molt resumida ( La comtessa de Dia ) i algunes obres més treballades a classe.


El viatge de les mans:
 En aquest poema l'autor, té una manera única de descriure la seua amada de forma molt positiva i utilitzant moltes metàfores relacionades amb la naturalesa, per exemple: " el lliri del seu cor ", " rosa de les galtes " ... També en aquest poema es pot encontrar una peculiaritat perquè el títol del poema es veu reflectit en les últimes dues línies quan parla de manera eròtic. Les tres paraules que utilitzaria per a englobar el contingut del poema el poema, dirien: sensual, apassionat i eròtic.


La balada de la garsa i l'esmerla:
 D'aquest poema vaig a fer un resum.

Aquest poema té dues parts. La primera apareix qual el home descriu que hi ha una garsa i una esmerla cantant una cançó. En aquesta cançó es pot intuir el amor que té el poeta per la seua amada.ell intenta fer comprendre a la dona la qual no vol saber res d'ell que si ell mor, la seua dona ploraria molt per ell.Aleshores ell el fa un tipus de proba amb el propòsit de no suïcidar-se. Li demana a ella que el mire als ulls i d'aquesta manera ell no es suïcidaria. També podem interpretar aquesta prova com un xantatge. Intenció final del poema vol dir que ella no sap el que té fins que el perda. També espot intuir que la garsa pot ser la dona i l'esmerla l'home.


Jaume Roig:
En aquest fragment, el poeta descriu la primera nit amb la seua dona. La forma en la que el descriu fa entendre que les dones son el pitjor que hi ha al mon, perquè ell dona una serie de comparacions  molt misogínia. Per exemple: " ni el cards ni una morca espina tenen unes punxes més punyents que ella .. " 
Aquest tema del masclisme  i la misogínia hui en dia continua sense desapareixer a tot el mon, sols hem de vore als països musulmans com tracten les dones.Comtessa de dia. 
En aquest poema podem observar l'amor d'una dona pel seu amant, també conegut per la paraula adulteri. En el fragment, tenim frases com: " Tinc un desfici, ai, inclement, pel cavaller que m'ha servit" i l'última frase pot donar a entendre que ella li proposa al seu amant que mate al marit o es fugues amb ella .
Aquest poema es pot relacionar amb  una obra treballada a classe " el cor menjat ". En aquest poema també hi ha adulteri per part de la dona però el marit es va adonar i va ordenar matar a l'amant i va posar el cor de l'amant per a menjar i la dona així el va fer.Opinió personal d'aquest treball: aquest treball em va ser interessant, però molt extens per a fer-ho en una sola classe. Vaig traure un 7 però per escriure ràpid vaig tindre moltes faltes que deuria de tindre i la nota final va ser 6,2.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.