diumenge, 4 de novembre de 2012

Obrint l'espai de les rúbriques al 21T

Aquesta setmana tan sols hem dona dues classes ja que com a dia festiu de l'1 de novembre, dia de tots els sants.


 El dia anterior va ser el conegut 'halloween' per al continent americà i per a gran part de la resta del món.El 21T va tindre classe el dilluns i el dimecres, començant com a termes generals, els dos dies van ser plenaments per a treballs i exposicions, conjuntament i en conseqüència d'aquests, Toni ens va repartir novament els fulls de valoració per tal de buscar una participació considerable en els alumnes. Com he dit, el dilluns es va exposar un nou tema, i el grup estava format per: Alex, Hèctor i per Sergi. 

El primer en exposar fou Hèctor, que va parlar dels trobadors catalans i també del tipus de poesia que elaboraven, a part de les característiques, va parlar de trobadors coneguts com Guillem de Berguedà o Cerverí de Girona. Tots d'origen catalàn.

Seguit d'Hèctor, va parlar Sergi de les trobairitz donant una explicació completa dels aspectes més importants desplegats en aquest tema.

Continuant de Sergi, era el torn de Alex, qui va parlar de les caracteristiques concretes de l'època de la poesia trobadoresca, fent pauses i explicacions en l'estil, la lleguna tan 'peculiar' com tenien, i també dels gèneres mes importants coneguts nascuts d'aquesta poesia.


Com a dinàmica de classe, vam evaluar als alumnes, i per grupets, vam ficar una nota 'objectiva' segons les pautes del full de Toni.
Van començar les contradiccions d'opinions entre l'alumnat del 21T i el prorfessor Toni.

...El dimecres va ser el torn de l'exposiciò per a un nou grup, el grup d'Anrean, Hèctor 'Zaldi', David 'Chuli' i Victor, un grup que pot semblar molt ple, però el seu treball constava de quatre apartats, cal destacar el powerpoint.

Va començar David, parlant de la Comtessa de Dia, i fent una biografía a trets generals de la seua vida. També va fer un comentari curt d'uns escrits que tenia anotats, i els va desplegar.

Seguit de David, arribà el torn d'Hèctor, parlant de la biografía de Jaufré Rudel, a trets generals també, i fent un breu comentari d'un escrit d'aquest.

Tras Hèctor, va arribar Anrean, parlant de Bernat de Ventadorn, va fer una xicoteta biografía i va fer un breu comentari d'un escrit dient els punts pricipals de l'estil.
Per a finalitzar, el company Victor va parlar de Guillem de Berguedà, comentat les accions mes importants de la seua vida, i per a finalitzar, encara que sense cuasi temps, va donar una xicoteta pinzellada d'un escrit de Guillem, i el breu comentari.


Com ja he comentat, la dinàmica de valoracions continuà com en tots els treballs. Van haber moltes opinions i moltes contradiccions alhora de evaluar a certs companys. Un exemple de evaluador va ser Carles, que tal i com va justificar, tenia tota la raò sempre i quan, se evalue seguint el quadre de Toni. Personalment em vaig quedar bocabadat, i si no crec mal, més d'un i de dos, es quedaren com jo.
Espere que malgrat als comentaris fets per aquest espai virtual, es puga desplegar tota la informació i totes les opinions sobre aquest tema.
Per acabar, vuic deixar una qüestió a l'aire... Penseu:


Discussió o debat?


Això es tot per aquesta setmana, fins la que ve!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.