dissabte, 24 de novembre de 2012

Codonyat i més d'interés

Aquesta setmana, hem fet coses massa interessants, per fi hem terminat totes les exposicions i Toni ja té preparats els treballs que nosaltres estudiarem més endavant. 

  • Dilluns Toni ens va fer treballar les activitats que hi havien en el full del codonyat, a banda de això, al finalitzar la classe teníem que donar el resum del text " el codonyat " fet a casa i aquest dia vam treballar de les activitats 1 a la 6 en classe, totes aquestes preguntes estaven relacionades amb el text i tractaven sobre les marques gramaticals,  la dixi, modalització... El més abundant d'aquest text va ser l'alternança de codi van trobar moltes, per exemple: " charcuteria, catalanismo invasor, ah, membrillo si tengo... ". A banda, també van trobar alguna intercepció com " tindran barra ".

Codonyat
  • El segon dia de classe Toni va repartir els resums, un tema del que millor no parlar, i van acabar de fer l'activitat 6. Parlant d'altre tema m'agradaria dir que es el codonyat:El codonyat és una confitura de codony de sabor agredolç que es fa tradicional ment a partir de mitjans d'octubre, quan es recull el fruit, fent bullir els codonys pelats i trossejats, afegint-hi sucre i aigua, i tornant a coure'ls. La pasta que en resulta es posa en uns motlles i es deixa reposar uns dies per tal que prengui forma i consistència. Se sol consumir per postres, acompanyat de formatge tendre, però també forma part de nombroses elaboracions dolces.
  • Dijous vaig estar malalt i no vaig anar a classe. He de justificar la falta i posar-me al dia treballant dur. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.