diumenge, 28 d’octubre de 2012

Setmana expositiva

Aquesta setmana, com ja havíem acordat, ha estat dedicada a les exposicions. El dilluns va arribar per fi la primera exposició. Els “afortunats” van ser els companys Pablo, Borja i Pedro. Els temes a tractar eren tres:

- Contextualització historicocultural: antecedents històrics, inicis d’un estat i les grans conquestes.

- L’extinció de la dinastia catalana i el Compromís de Casp.

- La unió dinàstica i el segle XV a la corona d’Aragó.

Encara que era un tema molt recarregat, amb nombroses dades, i que no van fer ús de diapositives, ho van fer molt bé. I es van lliurar de l'avaluació per part dels companys, la qual arribaria el dijous amb la segona exposició.
El dimecres, vam descansar. No hi va haver cap exposició. Aleshores vam dedicar la classe a la lectura i l’analització de l’enquesta que Toni ens va donar en la darrera classe. L’enquesta tenia com a funció esbrinar si usàvem una estratègia definida a l’hora d’escriure. D’aquesta forma, nosaltres marcavem el camí que seguíem a l’hora d’elaborar un text. Més o meny encertades la majoria de les preguntes.


El dijous, últim dia de la setmana. Arribà la segona exposició. Aquesta, de la mà de Carlos, Pablo i Arantxa, tractava el tema del poetes arabigovalencians:
- Ibn Khafaja d’Alzira.

- Al- Russafí de València.

- Ibn al-Abbar de València.

Cadascún amb el seu respectiu comentari d’un poema. Aquesta vegada, a diferència de l’última, es van repartir uns fulls en els quals nosaltres, els propis alumnes podiem avaluar als nostres companys. Una bona forma de fer-nos veure el treball d’avaluació a l’hora de fer-ho amb una exposició oral. Ho van fer també molt bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.