dissabte, 27 d’octubre de 2012

L'època medieval i el seu amorós transcurs

Per a fer el següent comentari, em vaig a centrar en tres poemes diferents ja repasats a classe.El primer és el poema de Ibn Kafadja d'Alzira amb 'El viatge de les mans'. En aquest, es descriu detallandament les accions eròtiques o sensuals que tenen els protagonistes.
Cal destacar que això sorgeix sota els efectes de l'alcohol.
L'única paraula que mès dubte m'ha creat ha sigut tamarit, que és una flor blanca. 
El podria relacionar amb una novel·la  amorosa en lo que les relacions sexuals amb efectes d'alcohol són comuns.El segon poema és de Jaume Roig, conegut com l'Espill o llibre de les dones. En aquest, l'autor fa una crítica misogínica cap a les dones amb un caràcter despectiu i amb tota mena d'insults. 
La paraula que no coneixia era stà, que vol dir: està. 
Aquest contingut misoginic es podria relacionar amb llibres o narracions antigues, on la dona no tenia una importancia fixa. En l'actualitat, hi han persones que pensen com Jaume Roig, i per això hi ha una relació 
des del temps antic fins ara.


El tercer poema es la 'Balada de la Garsa i l'esmerla' de Joan Roís de Corella, on l'autor, per dir el que sent, utilitza dos pardals que canten el que li vol dir un home a una dona.
Fins una estona de tertúlia van concloure que quan li diu que si no el mira, aquest va a morir, hi ha un xantatge per controlar els sentiments de la dona.
La paraula de la no qual no entenia el significat era lloors que significa lloança.
Es pot relacionar amb la cançò del grup Seguridad social 'Chiquilla' quan diu: "Y yo la miro, y ella no, me dice nada... Pero sus dos ojos negros se me clavan como espadas".
En la actualitat, la gent no crec que arribe a eixos extrems on per a buscar una mirada, tingues que dir que vols la mort, però també existeix el xantatge de tot tipus.A tot això, dir que com a valoraciò personals, me han agradat tots, ja que la lliteratura i cultura de l'època antiga, sempre em fa curiositat per saber com actuaven i vore les tradicions que tenien en aquells moment.
(València, en l'època antiga)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.