diumenge, 14 d’octubre de 2012

Comença al 21T el comentari de text com a prova


El dilluns va ser una classe mes fluixeta per que era a ultim hora i tots estabem cansats de materies.

Per a fer la classe mes agradable, Toni ens va començar parlant de una prova que fariem mes endavant que consistia en un comentari de text globalitzat en el que treballariem els sis poemes que havíem donat fins ara.


 Aquesta 'prova' ens portaria 1 punt en la nota final i encara que sembla precipitat, donant per suposat que encara no tenim massa practica, Toni veu convenient que comencem a agafar pràctica.Rere aquesta explicació, continuem la classe llegint el conegut poema de Jaume Roig, L'espill o llibre de les dones, conegut per el seu contingut misògin que fa actes despectius cap a la dona.Cap al dimecres, dia següent a la festivitat del dimarts, Toni va començar la classe resolvent molts dels dubtes que els alumnes del 21T teniem a prop d'aquesta prova. Va dir-nos que la grandària màxima per a fer era d'una plana de un full, el que venen sent unes 450-500 paraules. El contingut deuria de estar basat en les quatre preguntes que Toni plantejava a un full apart de fotocòpia. Desprès de feta aquesta aclaració, vam ficar-nos en matèria llegint el poema de la Balada de la garsa i l'esmerla. Vam deduir que mitjançant aquests dos aus, l'autor tenia com a fi, transmetre els seus sentiments cap a la dona, i com a mínim demana una ultima mirada, com a xantatge.


Per fi, va arribar el dijous, l'ambient era una mica nerviós perquè no sabíem molt bé a què ens enfrontàvem però de seguida, Toni repartí el full de fotocòpia amb les preguntes importants i també va repartir fulls en blanc on en un podríem ficar un esquema del que anàvem a contar i en l'altre, ficar el nostre comentari ben redactat. Es va fer rapidet, i no teniem molt de temps per fer-ho. Jo vaig triar el poema de Ibn Khafaja d'Alzira, l'Espill de Jaume Roig, i l'ítim treballat, la Balada de la garsa i l'esmerla. Espere que aquest comentari obtinga una bona nota, doncs he intentat fer-ho el millor que he pogut.

Això és tot, fins la setmana que ve!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.