diumenge, 23 de setembre de 2012

EL PRÒLEG DEL CURS


SETMANA 1: 17 – 21 Setembre

Dilluns 17 de setembre, 13:34h
            Avui ha estat la primera classe de valencià, on el nostre professor, Toni de la Torre, ha emprat l’hora en presentar-se ell mateix i amb lleugeres pinzellades el nou mètode amb el qual el departament de valencià ha decidit impartir a primer de batxillerat. Per a acabar la classe ens ha passat un examen prou peculiar que, per tal de fer-ho bé, calia possar-hi tots els sentits, ja que si no reflexionaves a alguns textos, podien arribar a ser un poc ambigus. Veurem el pròxim dia a la correcció com ens ha eixit aquesta primera prova.

Dimecres 19 de setembre, 12:44h
            Durant tota la classe del dimecres hem estat corregint de forma col·lectiva la prova que férem a l’anterior sessió. Ha estat prou especial la correcció, ja que hem estat nosaltres els professors. La veritat es que com aquest examen no era gens tècnic i algunes preguntes eren un poc subjectives, resultava massa difícil valorar algunes questions d’opinió o redacció, doncs jo almenys no podia valorar-me els meus texts amb objectivitat, de forma que he cavilat a l’hora de puntuar-lo. Menys mal que hem pogut llegir algunes de les respostes a Toni per a que ens poguera donar una valoració més crítica. Hem emprat tota l’hora en analitzar les nostres respostes, així que després de posar-nos la nota final, ha sonat el timbre i el mestre ha replegat els exàmens per a veure com corregíem. Vaig traure un 3,4 sobre 5, però Toni pujà la nota a 3.65.

Dijous 20 de setembre, 11:00h
            Aquest dia ha sigut per a acabar de desvelar el misteri del mètode d’aprenentatge que portarem a valencià al llarg d’aquest any. Segons el que ens ha contat Toni la eina fonamental i principal al llarg de tot el curs serà Internet: un bloc, un wiki, un wix, un portfoli final de treballs... Ens ha explicat també els percentatges i criteris d’avaluació:

1. Examen de continguts de l’avaluació: 5 punts
2. Diari setmanal al bloc del curs: 2 punts
3. Treballs de lectura (aquesta avaluació serà “La veu del temps”): 2 punts
4. Actitud a classe: 1 punt
5. Treballs optatius (això no ho ha explicat): 0.5 + 0.5 punts

     Ens ha explicat que emprarem moltes hores a debatre, fer tertúlies i treballar en grup. Això ha sigut sense cap dubte el que menys m’ha agradat, en tota l’ESO no recorde cap treball en grup que haja fet a gust, la veritat es que mai m’ha agradat fer la feina dels demés.
     Als últims minuts de classe ha passat un decàleg de huit normes que ell considera les necessàries per a treballar al llarg del curs. Com que no teníem massa temps només hem pogut modificar o llevar algunes de les normes que ell ha oferit. M’hauria agradat proposar una norma, que per a mi és fonamental, i que no ha figurat a la llista. Si anem a treballar molt en grup caldrien normes que garantiren l’esforç i participació de tots els membres o bé la penalització als mateixos quan no compliren amb les seues obligacions dintre dels grups. Però ha sonat el timbre i les normes que han acabat damunt la taula han estat algunes com prendre notes, entrar a classe amb ordre i disciplina o el dret a un descans de 5 minuts per classe quan ho necessitem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.