diumenge, 30 de setembre de 2012

El viatge de les mans

2ª Setmana (24-28 de setembre)

El primer dia de valencià aquesta setmana va ser el dilluns, i Toni ens explicà amb el canyó tot alló amb el que treballarem durant tot el curs, el portfoli, el bloc i el wiki. Al portfoli en va explicar que teniem que fer entrades amb el que passa a les classes de valencià. Es com un diari en el que expliquem tot el que ens passa a classe posant especial importància en les dificultats i en les nostres impressions al voltant de les classes. sobre aquest primer dia no hi ha gens mes important que dir.

El dimecres arribà la segona classe, hi vam aprofitar per a continuar amb el decàleg de normes que Toni ens proposà  que vam modificar a fi de posar-ho al nostre gust. Per a començar  vam eliminar algunes obres que semblaven un poc obvies, i que no calia que posarem ja que tots erem conscients  de que eren importants per a el bon funcionament de la classe. Va sorgir un tema de debat quan Toni va proposar sancions per a els alumnes que donen els treballs amb retard, principalment els alumnes que son molt puntuals i entreguen tot a temps es trobaven a favor i exigien una penalització al treball del 20%. Els que son un poc despistadets i obliden els treballs a cassa amb facilitat van demanar que la sanció no fora tan dura, com es normal. A mi personalment em sembla que no hi ha que ser tan extremistes, amb una sanció del 10 o 15% ja es suficient. Aixó va ser tan sols una part de classe, i vam continuar fent un resum de un text que ens va donar Toni puix que es molt important per al selectiu, i aixo es com una cursa fons, el nostre objectiu es arribar el millor preparats al PAU, per a tenir la millor nota. En qualsevol cas, resumir textos extraient les idees fonamentals es molt complicat, i com era el nostre primer resum en va ajudar un poquet. No vam tindre temps suficient per a finalitzar-ho a classe, aixi que el vam continuar a cassa.

El dijous es el darrer dia de valencià a la setmana, vam començar la classe donant la activitat del dia anterior amb a Toni. Tot seguit ens va donar un foli amb tres poemes per a fer un comentari, vam començar pel primer poema, anomenat el viatge de les mans, tè aquest titol perque hi ha un vers en el que diu: Les meus mans viatjaven arriba i avall del seu melic. Es un poema apassionat  del escriptor arabigo-valencià Ibn Khafaja d´Alzira, que parla del desig entre dues persones.Vam començar preguntant a Toni algunes de les paraules que no coneixem. Es una faena  complicada i a mes a aquest poema ja que hi ha moltes metàfores i aquestes sempre compliquen molt els poemes Parlant de metàfores vam continuar buscant-les al text, i vam encontrar algunes molt curioses i originals, com el que menciona als tamarits, un planta originaria del mediterrani. Per a acabar la classe, vam buscar tres adjectius amb el que qualifiquem el poema, deixant a banda els tòpics. Van sorgir aquests tres adjectius: eròtic, sensual i apassionat. 

FINS A LA SEGÜENT ENTRADA
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys i les companyes de classe al meu apunt.